4 september 2007

Weer thuis

En uiteindelijk komt ook een vakantie van 6 weken ten einde. Inmiddels draait al weer het zevende wasje in de wasmachine thuis. We hebben de kelder zo goed mogelijk beveiligd tegen lokaal gespuis met een slot op de deur, een plank voor het kelderraam, een hek voor de opgang, een bordje met 'defense d'entrer' en een detectielamp op de muur.

We vertrokken met gemengde gevoelens. We zijn lang niet zo ver gekomen als de bedoeling was, wat natuurlijk komt omdat de aannemer nog niet heeft geleverd. Aan de andere kant hebben we heerlijk vertoefd op en om ons lotje, de omgeving verder verkend, genoten van 6 weken met de kids, en -niet onbelangrijk- toch ook de nodige voortgang met het huis geboekt.
We hebben nu immers:
- een kelder (!)
- drie gemetselde binnenmuren
- isolatie op de muren van de badkamer
- een werkende wasmachine
- een werkend toilet
- een aangesloten ligbad
- een werkende klus-wasbak
- een hele zooi waterleidingen en afvoeren.

En last but not least 10 op het talud geplante hedra's (notabene van hollandse makelij, maar voor 3 euri pst gekocht bij de Jardiland) en opkomend paars bloeiend veldgras.

En nu maar wachten op het volgende levensteken van de Russen. Volgens de laaste aangepaste planning komen ze eind volgende week aan op ons lotje...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hai Paul-Joop en Anke,

Welkom terug in Nederland. Balen zeg dat de Russen nog niet zijn gearriveerd. Toen ik jullie verslagje las over dat het leek dat de isolatiespullen zijn gestolen dacht ik even, nee toch. Maar gelukkig loos alarm. Hebben jullie het kentekennr van die auto nog kunnen opschrijven? Hier gaat alles goed wij zijn ook aan het verbouwen. So far so good. We zitten al weer helemaal in de sleur en denken soms met weemoed terug aan La Montagne. Succes met de verdere bouw en we houden jullie blog in de gaten.

Marcel, Corine en Julia