20 mei 2008

En ondertussen

Ondertussen is onze aannemer druk in de weer om de ontbrekende balken boven water te krijgen. De Russen houden zich volledig schuil. Eind deze week heeft Hubert nog een afspraak met onze vrienden van het handelsbureau om te kijken of zij met extra druk nog iets voor elkaar kunnen krijgen, maar zelfs hij verwacht daar weinig van.

Onze speurtocht naar Franse rondins heeft weinig opgeleverd. Zulk hout lijkt in Frankrijk gewoonweg niet machinaal geproduceerd te worden. Het enige wat ging was onbewerkte balken bestellen. Vervolgens zouden we daar de bast vanaf moeten schillen en ze met de kettingzaag prepareren voor montage. In theorie geen onmogelijke klus, "als iets kan, kan Poop het ook" is mijn devies, maar we zien het wel als het laatste alternatief.

Hubert is inmiddels al wat verder: hij heeft een partij gevonden die het zaagwerk kan uitvoeren. Nu de balken nog. Het is zaak om met balken aan de gang te gaan die in de winter zijn gekapt, en bij voorkeur een winter geleden. Als je met vers hout werkt krijg je allerhande ongewenste krimp, om nog maar te zwijgen van de sapstromen die je huis in een houten nachtmerrie kunnen veranderen, zo verzekerde mij een Belgische partij. Om dit laatste te voorkomen moet je in de winter kappen.

Hubert verzekert ons dat we ons geen zorgen moeten maken, dat het geen enkel probleem is om aan de balken te komen, en dat deze zomer ons huis staat.

Wanneer hebben we dat vaker gehoord? Oh, ja. Een jaar geleden...

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.