21 augustus 2008

Klimhuis

Er valt een hoop te klimmen in en om het huis. Ronald en Christiaan zijn aan de oostkant van het dak druk in de weer met de pannenlatten en Poop legt aan de westkant de dakpannen. Ondertussen oefent Wytze op de 'kippenbrug' en sjouwt Hubert heen en weer met de pannen. Onder luid geklaag, want hij heeft last van zijn rug. Maar ja, je moet je toch op de een of andere manier nuttig maken.

Dat er nu werkelijk pannen omhoog gaan, is overigens een mijlpaal op zich, die vooraf werd gegaan door eindeloos ge-emmer over het type bouwlift waarmee dit volgens de heren bouwvakkers moest gebeuren.

De materiaallift die wij geinstalleerd hadden, en die volgens de catalogus is gemaakt voor het omhoog brengen van dakpannen, werd door onze bouwploeg als volstrekt nutteloos gekwalificeerd. Je kon er de pannen namelijk niet mee op elke gewenste plek op het dak brengen. Je moest dan met de pannen over het dak lopen. En dat is zwaar en moeilijk en dus niet geschikt voor onze bouwprinsjes. Een hoogwerker moest er komen, bij voorkeur een kraan. Dat je zoiets niet zomaar huurt, maakte allemaal niet uit. En ook niet dat hij vijf maal duurder is dan de materiaallift. Wij moesten met iets beters komen, anders kwam er geen pan op het dak.

Enfin; wij nogmaals naar het verhuurbedrijf, hoogwerker gehuurd voor een afschuwelijke hoeveelheid geld, hoogwerker naar de bouwplaats getuft, halve dag verder, ding opgesteld... en oh wonder en frustratie: volslagen ongeschikt om dakpannen mee omhoog te brengen.

Het ding heft niet meer dan 200 kg per keer, doet daar 10 minuten over en kan door z'n lange edoch onbuigzame arm wel boven, maar niet op het dak komen... vooral dit laatste was een onvoorzien en fnuikend manko... Exit hoogwerker en wederom de materiaallift gehuurd. Je begrijpt dat dit alles bijzonder op onze zenuwen werkte en maakte dat we het weer ouderwets gehad hadden met onze Hubert.

Anyway, de dakpannen gaan omhoog en het resultaat mag er zijn. Overigens is de bouwploeg nu met verlof en komen ze over twee weken terug om de boel af te maken. En gek genoeg is het best lekker om even zonder bouwploeg te zitten.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Het ziet er schitterend uit, bravo.
In oktober kom ik ook een borrel nuttigen op jullie veranda.

Groeten Annemiek

Ruud zei

Ik vind hoogwerkers altijd heel fascinerend