16 april 2011

We staan al weer te trappelen!

Nog 6 nachtjes slapen, dan mogen we weer. De komende meivakantie krijgt toch een redelijk hoog klusgehalte. We hebben besloten dat het tijd is om de toiletruimte op de begane grond aan te pakken. Ingeklemd tussen de gang en onze slaapkamer is dit hok momenteel een multifunctionele plek waar de kinderen gebruik maken van ons oude campingtoilet, die tevenst dienst doet als schoonmaakkast en fungeert als bergplek voor spullen-waar-we-nog-geen-bestemming-voor-hebben.

Deze situatie had nog jaren kunnen voortduren, ware het niet dat we merkten tijdens de afgelopen vakantie, dat een extra toilet en wastafel best handig zouden kunnen zijn als je 5 logés hebt. Met de zomervakantie in het verschiet waarin we een gezin van 6 personen te logeren krijgen, is de realisatie van onze privé poedelplek tot prio 1 verheven.

Een mooi geloogd grenen toilettafeltje staat al jaren klaar om in gebruik te worden genomen, en dit weekend hebben we een prachtige wasbak op de kop getikt om er op te plaatsen. Een natuurstenen geval, dat ondanks zijn bescheiden afmetingen van 50 x 30 centimeter, natuurlijk weer loodzwaar is.


Wijs geworden wacht Poop met de aanschaf van de doorvoer en de chiffon tot in Frankrijk. Niet omdat hij zich zo enorm verheugt op de lokale bouwmarkten - in tegendeel; hij komt er altijd tamelijk knorrig vandaan - maar omdat het geheel uiteindelijk op een Franse leiding moet worden aangesloten, en wij inmiddels weten dat deze qua maatvoering, subtiel doch beslist afwijken van de Nederlandse.

Poop beperkt zich nu tot het voorbereiden van de boodschappenlijst, en ik denk na over wel-of-geen-gordijntje-onder-de-wasbak en wat-voor-spiegel-past-er-bij.

Wordt vervolgd!

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooooi!Veel succes,daar op de berg!
gr piet en ada