2 december 2012

Tijd voor de tuin

Het is alweer december en de eerste sneeuw ligt op ons lotje, maar we hebben ook nog verslag uit te brengen van de vorderingen in de herfst!

En die waren er zeker. Waren we in de zomer reeds begonnen ons terrein een wat netter aanzien te geven met de aanleg van een grindpad rondom het huis, nu was het de beurt aan de tuin.

‘Pardon, de tuin?’, hoor ik u zeggen. Wij waren toch fervent voorvechters van de welige wollewei? Van het lekker laten groeien en bloeien? Klopt nog steeds. Maar nadat we zo’n keurig grindpad hadden aangelegd, kregen we ineens zin in een rijtje vlinderstruiken en dat leidde weer tot mijmeren over een zoom van lavendel, gevolgd door visioenen van een haag van hortensia’s. En zo kon het gebeuren dat wij een aanhanger vol planten naar Frankrijk trokken.

Gelukkig was het uitstekend weer om te tuinieren en hadden we onze aanplant net voor de eerste nachtvorst in de grond. Maar daar bleef het niet bij - als je eenmaal aan de gang gaat word je ambitieus – dus werd er ook nog een heuse natuurtrap naar de vuurplaats aangelegd en werd de vuurplaats zelf nog wat uitgebreid en ook voorzien van een lavendelzoompje. En nu maar hopen dat het allemaal goed aanslaat.


Verder hebben we vooral genoten van de herfst op de hellingen. Wat wandelen betreft is dit toch wel het beste seizoen. Onbetwist hoogtepunt was een ‘Himalyaanse tocht’ door het hart van de Ecrins. Voor het eerst dat de kinderen gedurende de hele wandeling zo’n beetje voor ons uit draafden. ‘Maham… waar blijf je nou?’ Dat belooft wat…




Kijk hier voor alle herfst2012 fotos!

Geen opmerkingen: