30 oktober 2007

Herfst in Frankrijk

Zoals aangekondigd brengen we de herfstvakantie door op ons lotje. Vanuit een comfortabel appartement stampen we door de ochtendrijp om onze hele kelder bevroren aan te treffen. Poop sluit het water af en herstelt een ravage bij de hoofdaansluiting, net buiten de kelder. Het is duidelijk dat we geen dag te vroeg zijn met het winterklaar maken.

Terwijl Poop de vloer behandelt met vochtwerende smurrie en een nooddak boven de badkamer installeert, vermaak ik mij met de kids.
Het weer is ons bijzonder goed gezind en we vergapen ons aan de herfstwereld. Wat is het licht hier anders dan in Nederland. Je merkt echt dat je op 1300 meter hoogte zit. De lucht is zoveel helderder, de kleuren zoveel feller. Echt prachtig.

Ondertussen moeten we natuurlijk aan diverse buren en bekenden uitleggen waarom onze hut er nog niet is en waarom we desondanks nog niet wanhopig zijn. Het antwoord is simpel: we genieten ons suf van wat we inmiddels gerealiseerd hebben, en zijn er van overtuigd dat het met de rest ook wel goed komt.

Gelukkig maar dat we zo Zen zijn, want er is natuurlijk geen enkele beweging waargenomen aan het Russische front...








Geen opmerkingen: