10 april 2008

De eerste laag!

Zojuist per sms een foto van de eerste balkenlaag gekregen...

We hebben hem op onze laptop weten te krijgen (waar we erg trots op zijn) en hebben er zojuist ongeveer een uur naar zitten staren. Poop is helemaal enthousiast over de manier waarop de mannen het lijken aan te pakken, bewondert de installaties die ze hebben gefabriekt zoals de loopplank en de steiger (half te zien op de achtergrond) en heeft er al met al bijzonder veel vertrouwen in.

Kleine extra uitdaging is dat de codes op de balken die de positie in het huis aangaven, niet langer leesbaar zijn. Dat is op zijn zachtst gezegd onhandig, want nu moet elke balk bestudeerd worden om er achter te komen welke het is. Gelukkig hebben we de lijst met geleverde balken indertijd in excell overgetypt, en heeft Poop met vooruitziende blik alle gegevens in aparte kolommen gezet. Leve de techniek, want nu kunnen we op alle mogelijke varianten sorteren. Poop heeft een nieuwe lijst gemaild gesorteerd naar lengte, en daar zijn ze nu mee aan de slag.

Hubert heeft dagelijks met Poop contact om de aanpak door te spreken dus ook dat gaat goed. Liever 10x vragen dan 1x verprutsen is het devies. Hubert lijkt eindelijk echt in zijn element te zijn en laat zich niet op de kop zitten door de vele regenbuien die ons lotje aandoen.

Want het enige wat een tikje tegenzit is het weer. Die 300 dagen zon per jaar die de regio claimt te hebben, worden kennelijk niet in april gescoord, want net als vorig jaar april regent het zeker de helft van de tijd.

Dat vinden we natuurlijk best het sneu voor de mannen (die geloof ik voornamelijk korte broeken bij zich hebben) maar ondertussen genieten wij toch vooral van het idee dat er nu eindelijk goed gewerkt wordt. Weer of geen weer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kijk dat is wat je lekker degelij hout noemt!! Gefeliciteerd!
lieve groeten, Ellen Wijnberg