16 april 2008

Kijk, dat ziet er goed uit

Het spreekt vanzelf dat we erg blij worden van dit soort foto's. Hubert en de zijnen klagen steen en been over het gepriegel met de stopcontacten en de gaten voor de leidingen die ze in het hout moeten boren, maar ze timmeren opgewekt en moedig door. Het zijn nogal veel stopcontacten omdat de Franse NEN voorschrijft dat lampen en stopcontacten niet op dezelfde groep mogen, en elke radiator of ander apparaat met een flink wattage, zijn eigen groep dient te hebben. Dat resulteert dus in heel veel leidingen en stopcontacten. Als ze de onderste lagen gehad hebben wordt het gatenboren fors minder en kunnen ze mijlen gaan maken. Nog een week en ze kunnen aan het dak beginnen, aldus Hubert. Lijkt ons persoonlijk wat optimistisch ingeschat, maar aan de andere kant willen we zijn onverwoestbaar posisitieve inslag natuurlijk juist nu niet de kop in drukken.

Op de foto is goed te zien dat ze braaf Poop's strips bevestigen. Deze moeten compenseren voor de Russische zuinigheid die maakt dat balken die oorspronkelijk zouden doorlopen, in twee of drie stukken zijn aangeleverd.

En dan het weerbericht: morgenochtend droog, morgenmiddag eventueel een onweersbui. We kijken uit naar de volgende update.

1 opmerking:

Anoniem zei

Yo, eindelijk dan aan het houtbouwwerk! Wat een feest, en wat zijn jullie toch (relatief) onverstoorbaar - zelfs nog het mooie zien van 10 cm sneeuw in april!! Nog even volhouden en dan op naar de heerlijkste en hutste zomer sinds jaren!
Sophie