1 januari 2008

Oud&Nieuw in Frankrijk

Derde Kerstdag zijn we richting ons lotje getrokken om hier eens even goed te genieten. Toen we al weer bijna twee jaar geleden ons oog lieten vallen op dit stukje berg, lag er flink sneeuw en sindsdien popelen we om hier een weekje winter te ervaren. Nu is het dan zover.

We worden begroet door onze prachtige houtstapels die braaf liggen te wachten onder hun besneeuwde zeiltjes. De bouwploeg komt er aan, maar niet eerder dan na de jaarwisseling.

Het wordt dus eindelijk een echte vakantieweek hier in Frankrijk. We karren elke dag naar La Joue du Loup, een skistationnetje dat deel uit maakt van Super Devoluy en dat in ongeveer een half uur is aan te rijden. De rit er naar toe is al een feest door een prachtig witte vallei, en op skies met peuter en kleuter is net zo leuk als we hadden gehoopt. Of ze nu verbeten oefenen op de 'pizzapunt', zich joelend tussen onze benen naar beneden laten suizen, opgewonden in de stoeltjeslift constateren hoe hoog ze zitten, helemaal trots zelf boven komen met de babylift, of gierend van de lach op hun billensleetjes van de berg tollen; het is allemaal even leuk.

En de vooruitzichten zijn gunstig. Het idee dat de Russen ons huis gaan bouwen is nu ook eindelijk door onze aannemer opgegeven. We hebben inmiddels contact met een Engelse intermediair die Poolse ploegen verzorgt (wat zijn we toch internationaal bezig). Poop heeft al met de dame in kwestie aan de lijn gezeten en heeft er een bijzonder goed gevoel van gekregen. Het ziet er naar uit dat onze blokhut in 2008 toch werkelijk gestalte gaat krijgen!

Vanaf deze plek, op een steenworp afstand van ons lotje, wensen we alle bloglezers een geweldig 2008. Wij hebben er zin in!









5 opmerkingen:

Sybren A. Stüvel zei

Heerlijk om te zien dat het nou allemaal op rolletjes loopt! Gelukkig nieuw jaar!

Anoniem zei

He die Paul Joop (en verdere familie). Het is en blijft een spannend verhaal. In ieder geval de beste wensen en ergens denk ik dat het nu allemaal wel gaat gebeuren, hoewel Paul-Joop nog wel een paar keer zijn talenten zal moeten gebruiken. Inmiddels is het, los van de blokhut (wat heet), wel een bijzonder verhaal: als Nederlanders (die geen super vloeiend Frans spreken) in Frankrijk met een Russische leverancier en Polen via een Engelse intermediar. Volgens mij houden jullie eigenlijk wel een beetje van tegenslag en sores.

Groet,
Andre (ING)

piet en ada gorter zei

Wat super om weer jullie verhalen te lezen. Inderdaad sneeuw op onze lotjes. Hierdoor kon Parra en onze Duitser ook niet verder... we leren al geduld te hebben.... Het wordt inderdaad een heel internationaal gebeuren.
Maar veel succes verder en dat er in 2008 maar mooie "hutten" mogen verschijnen. Tot in Manteyer!

Anoniem zei

Klinkt goed, zo'n Poolse ploeg. Zou die ook naar Leiden naar Leidne willen komen?

Lfs I.

Anoniem zei

Wat heerlijk dat er nu echt schot in de zaak zit!

Een geweldig 2008 en dat al jullie dromen mogen uitkomen.

Lieve warme groet uit Almelo