23 januari 2008

Zaterdag gaat het gebeuren

Het is heus. De vluchten zijn geboekt. De huurauto is geboekt. De hotelkamers zijn geboekt. De kampeerplaats wordt sneeuwvrij gemaakt... Deze zaterdag komt de voltallige bouwploeg - met de projectleider, en het bouwmanagement, en de aannemer, en Poop - bijeen in Frankrijk. Onder leiding van Poop wordt het hele project doorgesproken met de Poolse projectleider. Geen overbodige luxe, omdat de bouwtekeningen niet direct voor zich spreken en teveel ruimte laten voor ongewenste constructies.
We hebben dan ook besloten dat Poop ieder weekend op en neer vliegt om het werk te bespreken en de voortgang te monitoren. Iets waar Poop behoorlijk naar uitkijkt en ik wat minder, maar t'is voor de goede zaak en de moeite ongetwijfeld meer dan waard.

Om de feestvreugde compleet te maken belde gisteren de lokale bouwmarkt waar we de dakbalken en nog wat overige kritische verstevigingen hebben besteld, om te vertellen dat er vrijdag geleverd gaat worden. Zowaar conform de afgesproken leverdatum. We beschouwen het als een goed voorteken. Vanaf nu loopt alles als een zonnetje!

Op naar Frankrijk waar de Poolse bouwploeg een goede warming-up staat te wachten. Ze moeten allereerst het pad naar de garage waar de caravan gestald staat sneeuwvrij maken, omdat deze anders niet naar beneden gebracht kan worden. Maar goed, dat is dan ook de allerlaatste hobbel. Voor nu althans. Er zullen vast nog hobbels komen, maar ze worden steeds kleiner...

Geen opmerkingen: