14 april 2009

Bericht van de elektricien

Ondertussen wordt op ons lotje al weer hard gewerkt.
Fredy, de door God gezonden elektricien, moest in november zijn werkzaamheden staken vanwege de vroeg invallende sneeuw, en het feit dat de ramen nog niet waren geplaatst. Nu het glas er in zit en de laatste sneeuw zo'n beetje is verdwenen, mailde ik voorzichtig om een planningverzoek voor de rest van het werk.
Geheel onfrans kreeg ik per omgaande de gevraagde inschatting en de mededeling dat hij de sleutels alweer bij Wicher heeft opgehaald. Eind deze week verwacht hij de isolatie van de kelder af te ronden en eind deze maand, of anders uiterlijk de eerste helft van mei, de elektriciteit.

En dan mag hij echt aan de bak, want hij verzorgt ook de aanvraag van de keuring door de EDF. De EDF, zoals wij al eerder op dit blog melden en zoals veel ervaringsdeskundigen kunnen bevestigen, is na de president het machtigste orgaan in Frankrijk. Onze lotgenoten Ton en Annemiek hebben er een jaar over gedaan om hun installatie goedgekeurd te krijgen, maar die deden het in eigen beheer. En daar houdt de EDF niet van. Wij hopen dat onze Fredy, lokaal en goed ingewerkt als hij is, dit huzarenstukje voor de zomer voor elkaar krijgt. Dat zou super zijn. Maar volgend jaar Kerst... dat moet toch echt lukken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klopt, het huis ziet er prachtig uit met de ramen! En inderdaad was de electricien aan het werk - ook de 8e april..wij hadden al argwanend aan hen gevraag wat ze aan het doen waren.....en travaille...!!!bien sur...ah tres bien..!

Bon voyage et au revoir!!
piet en ada

klaas zei

Wat een leuke blog zeg. Superleuk dat je mensen als ons op de hoogte houd met al jouw ervaringen!