5 april 2009

Ze zitten er in!


Gloria de ramen zitten er in! Poop en timmerheld Ronald hebben keihard gewerkt en nu is het dan zo ver: we hebben een wind- en waterdichte hut.
Er moest natuurlijk hier en daar nog wel wat geprutst worden om het passend te krijgen maar ook aan de achterkant zit het er strak in. Toch een heel ander gezicht met glas! Ook leuk voor de buren, die nu echt van onze flapperzeiltjes zijn verlost.

Op onderstaande foto zie je (als je goed kijkt - aan de onderkant) de staalkabels lopen die Poop en Ronald hebben geplaatst om de voorgevel weer in het gareel te trekken. Deze begon al daags na de oprichting iets te bollen, en dat is natuurlijk ongewenst gedrag voor een muur... Maar nu gelukkig gefixt. En best leuk die staalkabels. Kunnen we lampjes aan hangen.

De trap naar de vide is ook nog passend gemaakt en voorzien van een extra steunbalk naar de middenpaal. Ronald heeft een noodballustrade geplaatst, zodat de kids niet naar beneden kukelen.


Voordat aan het werk begonnen kon worden moesten de mannen overigens nog flink sneeuwruimen. Afgelopen winter is er op La Montagne een recordhoeveelheid sneeuw terecht gekomen! Gelukkig hoeven we ons ook daar geen zorgen meer over te maken. Geen kleumende bouwploegen meer in caravans en geen meivakantie op een bevroren kampeerplaats. Wij zitten over drie weken naast onze kachel door onze prachtige ramen van het uitzicht te genieten.

Geen opmerkingen: