10 oktober 2010

Intermezzo


Nadat we in 2006 de grond hadden gekocht en in 2007 het hout voor de hut hadden besteld, kochten we als logische vervolgstap maar vast de lampen voor in de keuken. Een buitenkansje van wit porselein met blauw koeiendecor, waarvan we spijt gehad zouden hebben als we het hadden laten liggen... Gelukkig hebben ze gevieren de opslag en alle verplaatsingen overleefd en zijn we nu toe aan installatie. Maar... we hangen ze natuurlijk niet gewoon aan het plafond!

De afgelopen weken is Poop lekker aan de slag gegaan met het montagnarde armatuur.
Natuurlijk een eigen ontwerp dat in onze polderwerkplaats is gerealiseerd.


Het geheel is uitgevoerd in larikshout dat zowaar bij onze buurt-Gamma verkrijgbaar was.

Let op het fijne uitgesneden hartje; een thema dat op meerdere plekken terug komt in ons interieur, wat overigens heel normaal is in een montagnarde blokhut.

Voilá, het resultaat. Donderdag zetten we weer koers richting De Berg en zullen we ze installeren.

Verder staan er nog wat kleinere klussen op het programma zoals het plaatsen van de tussendeuren in de kelder en het in gebruik nemen van onze definitieve voordeur. De laatste is ook een "echte Poop" van balkenhout.

En dan rest er nog een serieuze hersteloperatie onder de veranda. Poop zal met Gerard de middenpaal rechtzetten. Deze steunt nu op een verkeerd gestorte betonplaat die langzaam wegzakt. Volslagen prutswerk van onze moitiee-moitiee-kelderbouwer Perez. Als je iets goed wil doen moet je het Poop laten doen, zucht.

Maar goed, we hebben er weer heel veel zin in en zullen natuurlijk verslag doen van de geboekte resultaten en het genoten hutgeluk!

Geen opmerkingen: